Na de recente stappen van Google om de gebruikersinterface van zijn grotere producten te stroomlijnen, krijgen Workspace-apps nu een visuele revisie om ze meer in lijn te brengen met zaken als Gmail, Zoeken en andere Google-services die al een visuele transformatie van Material You ondergaan. Volgens Google, dit heeft geen invloed op functies of bruikbaarheid en is alleen bedoeld om de algemene gebruikersinterface en gebruikerservaring van deze services op te schonen.

Terwijl Google doorgaat met het verbinden van gebruikers via Gmail met Docs to Drive en andere apps, moet een samenhangende look en feel deel uitmaken van het proces. Momenteel voelt de overstap van iets als Gmail naar Google Documenten een beetje schokkend en dat zou ook niet moeten. In plaats daarvan wil Google een naadloze visuele overgang van de ene service naar de volgende creëren om te passen bij wat ze proberen te bereiken vanuit een workflowstandpunt met Smart Canvas.

Voorlopig zie ik deze visuele verandering alleen in Google Drive, maar Google zegt dat het tot 15 dagen kan duren voordat de uitrol uw account bereikt. Aangezien deze wijziging op 6 maart van kracht wordt, zouden we zeker eind maart de meeste gebruikers op de bijgewerkte interface moeten zien.

Cohesie is geweldig voor gebruikers

Uiteindelijk , is het doel van elke gebruikersinterface om gebruikers te helpen op een meer voor de hand liggende manier te vinden wat ze nodig hebben. Naarmate meer en meer Google-producten Material You gebruiken, wordt het voor de hele productlijn van Google steeds gemakkelijker om te weten waar te zoeken naar verschillende delen van de gebruikerservaring. Aangezien services zoals Drive, Documenten, Spreadsheets en Presentaties steeds complexer worden, is het belangrijker dan ooit om een ​​schone, intuïtieve gebruikersinterface te behouden.

Als ik bijvoorbeeld naar Google Drive op internet ga, krijg een interface die veel dichter bij wat ik zie op mijn Chromebook in de app Bestanden. Hoewel het geen kopie is, zijn het gevoel en de functie van de twee beter op elkaar afgestemd en voor iemand zoals ik die gewend is om dagelijks naar de app Bestanden te kijken, voel ik me meer thuis bij het openen van Drive, en dat is geweldig. voor eindgebruikerservaring.

Nu deze kern-apps worden geüpdatet naar de ontwerptaal van Google, zijn we nog meer verheugd om te zien dat ChromeOS eindelijk zijn Material You-make-over krijgt die ons naar een plek zou moeten brengen waar de hardware en software van Google product echt een unieke look en feel hebben die helemaal van Google is. We hebben in de loop der jaren nogal wat Google UI-veranderingen ondergaan, maar het voelt alsof Material You er is om te blijven, en nu het volledig vorm begint te krijgen in het productportfolio, ziet het er inderdaad erg goed uit.

Gerelateerde berichten

Categories: IT Info